Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samenwerking reguliere gezondheidszorg

De afgelopen maanden kregen wij enorm veel mensen doorgestuurd vanuit de ‘normale’ gezondheidszorg.

Fantastisch! En een mooi compliment voor Lichtjes aan de Haven.

Want wat is eigenlijk het verschil tussen ‘alternatief’, ‘regulier’, ‘spiritueel’ ‘wetenschappelijk’?

Is daar nou echt een onderscheid tussen te maken?

Misschien wel, misschien niet. Voor ons iniedergeval niet.

Je lijf reageert op je gedachten. Als je bedenkt dat je hapt in een citroen, gaan je speekselklieren reageren. Andersom werkt het ook; je gedachten reageren op je lijf. Als je bijvoorbeeld baalt van je eczeem, wordt het daardoor misschien juist erger.

In je lijf zit geheugen. Stel; je bent als kind eens bijna verdronken. Dan kan het goed zijn dat lichaam reageert als je met je auto dicht langs water rijdt.

Dit zijn ‘gemakkelijke’ voorbeelden, waarvan je je misschien heel goed bewust bent.

Maar je lijf zit zo ingenieus in elkaar dat het je ook waarschuwt voor herinneringen die je helemaal niet meer weet. Maar die je ondertussen wel in de weg zitten.

Er komen steeds meer wetenschappelijke bewijzen dat bijvoorbeeld mediteren helpt. Dat plantmedicijnen helpen. Dat ademsessies werken.

Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om jezelf steeds beter te leren kennen. Niets engs aan. Vrienden worden met jezelf is toch gewoon echt leuk. Je moet best nog een tijdje met jezelf door. Zorg er dan iniedergeval voor dat je met jezelf door één deur kan (open deur).

Met alles d’r op en d’r aan. Je lichaam, je geest. Je alles.

De volgende disciplines stuurde mensen door:

  • Huisarts (voor verbonden ademsessies)
  • Psycholoog (voor truffelceremonies)
  • Fysiotherapeut (voor verbond enademsessies)
  • Praktijkondersteuner GGD (voor Inner Love Healing)
  • Psychiater (die tegen haar client zei; je zou eens een familieopstelling moeten doen. En dat treft; die komen binnenkort op de agenda)

En een heel aantal deskundigen deed trouwens zelf ook al mee met onze activiteiten.

Leve de wetenschap met al haar mooie medicijnen en onderzoeken. En leve al die dappere mensen die het aandurven om echt naar zichzelf te kijken. En daarbij verder gaan dan pilletjes slikken uit een doosje van de apotheek. Til je eigen deksel op. Laat alles eruit wat eronder toch al borrelt. Neem de dokter serieus. En jezelf ook.