Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mantra’s en Ubuntu

Deelgever. Het is nog geen officieel Nederlands woord.
We gebruiken allemaal het woord deelnemer. What’s in it for me.

 

De kerngedachte van ubuntu (Afrikaanse levensfilosofie) is dat je geeft aan het geheel waar je zelf ook onderdeel van bent.

 

 

Deelgever dus! Wat een prachtig woord. Tijdens onze retraite naar Zuid Afrika vertellen we erover. Dat we het sámen doen tijdens deze reis.

 

 

Want voila…. Onze fantastische groep gaf ons ook zoveel terug. Lachen, kadootjes, initiatieven, gebed, ideeën, positiviteit, openheid, verbondenheid.

 

En mantra’s! Dankzij Myrna, één van onze prachtige deelgevers.

 

Myrna maakte in het verleden een eigen Mantra Album. En ik vroeg haar of ze zin had om samen met ons te zingen. (Myrna begeleidt zelf al 17 jaar retraites, en dit was de eerste keer in tien jaar dat ze zelf weer eens deelnemer was. Dus je begrijpt; ik wilde haar nergens het gevoel geven dat ze alsnog moest leiden..)

 

Maar wooooow, ze wilde. En ik laat je graag meegenieten. Van deze prachtige tuin met deze prachitige mensen. Voor sommigen de eerste keer Mantra zingen, maar samen rocken we het gewoon. Onder aanvoering van Myrna.

 

Myrna; als iemand Ubuntu in haar vezels uitstraalt ben jij dat.  Wat jij daar (en nu nog steeds doet, door je herhaaldelijk delen over hoe je genoten hebt van de retraite) is onbetaalbaar.

 

Natuurlijk zijn we van plan vaker te gaan. Onze retraites met plantmedcijnen, meditaties, ademsessies, familieopstellingen enz enz zijn zó fijn. En ook deze dag, waarop het zonnestralen regende, staat in ons geheugen gebeiteld! We Love Kaapstad!

 

Ook eens mee naar één van onze adembenemende buitenlandretraites? Hier kun je zien of er eentje gepland staat.