Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ik ga op reis en neem mee.. mezelf.

Ik ga op reis en neem mee.. mezelf.

Eigenlijk durf ik niet, maar ik ga toch. Volgende week vertrek ik voor 4 weken naar Peru.

Er zijn mensen die me waarschuwen. ‘Kitty, je kunt nergens voor weglopen, je neemt jezelf altijd mee’. Juist! Precies. Daarom. Ik ga met mezelf. Ik vind mij de laatste tijd super leuk namelijk. Mijn hoofd vindt dit best echt arrogant, maar daar luister ik niet meer naar. Er gaat een wereld voor me open. Daar is Peru nog helemaal niets bij. 

En dan vraag iedereen me super enthousiast; ‘Wat ga je doen in Peru’? Ik zal je zeggen; ik heb geen idee. Ik ga dingen doen en beleven die ik nog niet eerder gezien en meegemaakt heb. Dus hoe kan ik nou weten wat ik er ga doen?

Op papier weet ik het wel. Op 7 november vlieg ik naar Lima. En dag later naar Cusco. Heel eventjes in een mooie villa om te wennen aan het hoogteverschil. Dan 12 dagen in retraite met een aantal prachtige vrouwen waar ik de ‘vrouwelijke energie’ zal gaan voelen. Naar Lake Titicaca waar de 2de chakra van Moeder Aarde ligt. Natuurlijk ga ik naar Machu Picchu. Ik ga meedoen aan een zweethut-ritueel en zal een San Pedro ceremonie ondergaan, waar ik dan juist weer de mannelijke energie ga ervaren. Snap je. Ik weet het niet.

Ik heb héél veel redenen gehad om niet te gaan. Geen tijd, hoe moet dat thuis dan; ik ben overal nodig. Ik heb mijn lief, mijn kinderen, vriendinnen, mijn bedrijf, mijn werk; het is egoïstisch en raar om only the lonely te gaan. En wat zal iedereen ervan vinden? Toen gooide ik mijn reis het universum in. Briljant zweverig he. Als sneeuw voor de zon verdwenen al mijn bezwaren. Ik liet de Goden mij gunstig gezind zijn. Zij zijn er om te helpen en de weg te wijzen… naar Peru. Of naar waar je maar wilt. Alle antwoorden zijn er al. Als je af en toe maar stil genoeg bent om ernaar te luisteren.

Eigenlijk ben ik al máánden op reis. Mijn bedrijf en inkomen heb ik voor nu vaarwel gezegd. Ik ontwikkel me achterstevoren. Go with the flow. Weg met alle verbeterplannen, actiepunten en leerdoelen. Afleren. Gebaande paden overboord. Beperkende gedachten; weg ermee. Alles is nu al precies goed. In mijn achtertuin én in Peru. En als ik dan toch wegloop, dan tenminste op mijn mooie -vandaag bij de Lek uitgeprobeerde- waterdichte schoenen. Mij kan niets gebeuren. Maar ik wens van wel.