Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ayahuasca of Truffels?

 
 
Regelmatig krijg ik de vraag wat het verschil is tussen Ayahuasca en Truffels. En of het klopt dat Ayahuasca ‘the real deal’ is, en truffels een soort milde versie ervan.
 
Het klopt inderdaad dat truffels voor de meeste mensen milder zijn. Met minder fysieke ongemakken. (Lees: niet overgeven, minder misselijkheid, geen vaste verkering met het toilet).
 
Maar….. Het allerfijnste van truffels vind ik tegelijk dat de diepgang niet minder mild is. Je maakt een reis naar je onderbewuste.
✅Daar waar de antwoorden zijn.
✅Daar waar je kunt voelen wat echt belangrijk voor je is.
✅Daar waar dingen begrepen worden.
 
Daardoor zijn truffels (in mijn beleving) echt fijner dan Ayahuasca.
 
Vandaar dat we, nadat we ook een tijdje Ayahuasca – ceremonies hebben georganiseerd, op het moment voornamelijk werken met truffels. Je hoeft van te voren ook geen dieet te volgen.
 
De opzet van de ceremonie is grotendeels hetzelfde. Muziek speelt een belangrijke rol, je krijgt uitgebreid uitleg. Voordat we de truffels eten, zijn we vaak zo’n twee uur verder. Gewoon omdat we overal de tijd voor nemen.
 
De werkzame psychedelische stof in Ayahuasca is verschillend aan de van truffels. Bij de eerstgenoemde is het DMT. De werkzame stof van truffels is psilocybine. De effecten van psilocybine duren over het algemeen korter dan Ayahuasca. Meestal tussen de 4 en 6 uur. Daarom kunnen onze deelnemers na afloop van de ceremonie (na het eten), ook weer terug naar huis. Bij Ayahuasa ligt dat anders; dan bleven mensen ook slapen bij ons.
 
Mijn persoonlijke mening is dat truffels meer passen bij mij. Bij Lichtjes aan de Haven. Evenveel diepgang, maar dus gewoon gebruiksvriendelijker.
En vriendelijk voor jezelf. Laat dat nou net één van de belangrijkste pijlers zijn van Lichtjes aan de Haven.
 
Wat mij betreft de echte real deal.