Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nico in the house

Nico is een man waar je U tegen zegt.

Hij is knap, gespierd, grappig. Zo gestructureerd dat ik er jaloers van word. En met een carrière waar de meeste mensen van dromen.

Iedereen die langer kent, zegt; “Nico is zó veranderd. Vroeger sprak hij niet over zijn gevoel.”

Ik ken Nico niet anders.

 

We luidden het nieuwe jaar samen in. Tijdens het diner hield hij een speech, waarbij hij de genodigden persoonlijk bedankte voor het afgelopen jaar en wat iedereen voor hem betekent had in 2020. Ik pikte een traantje weg. Deze man met zijn overweldigende spiermassa had de kracht om klein te zijn.

 

Diezelfde avond nam ik afscheid van een aantal vooroordelen waarvan ik geeneens wist dat ik ze had. In dit mooie huis met deze mooie mensen. We proostten op onze ontmoeting eerder dat jaar.

 

Nico brengt spiritualiteit, en het doorbreken van patronen, op plekken waar dit misschien wel het meest nodig is; in de gewone wereld. Zennn-zitten-te-zijn op een yogamatje is makkelijk. Wat Nico doet is grootster; hij schijnt zijn licht middenin de maatschappij, in een driedelig pak, tussen het geld, tussen directieleden, in de wereld waar ik juist uitgestapt ben. Nico kan zich prima staande houden in deze wereld. Hij geniet en hij lééft het.

 

In energie is hij, samen met zijn verloofde Chantal, één van de drijvende krachten achter Lichtjes aan de Haven. Als een lopend vuurtje enthousiasmeren zij mensen om hun eigen licht aan te komen steken in Schoonhoven. Dankzij hen komt ongeveer de helft van onze deelnemers uit regio Eindhoven.

 

Aankomende vrijdag is Nico zelf onderdeel van het mooie vuur. Hij neemt, naast Floor en mij, plaats op de eervolle plek van begeleider. Met z’n drieeen gaan we de Mannen-Truffelceremonie leiden. Zijn aktetas gaat hij verruilen voor zijn zelfgemaakte drum. Hij zal zijn klank laten horen. Hij gaat mannen meenemen naar de plek waar hij zelf regelmatig te vinden is; naar het midden. Op de plek waar gevoel, verstand, intuïtie, verleden en toekomst samenkomt.

 

En ik? Ik ga trots zijn. Op deze mannen die komen deelnemen aan de truffelceremonie. Maar misschien meer nog meer op de sjamaan naast me. Ambassadeur, manager, mens, vader, vriend. Nico; een man waar je U tegen zegt.