Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kunstwerk na ceremonie

Vorig jaar kwam ze hier. Om deel te nemen aan de allereerste ceremonie in Lichtjes aan de Haven. Onze verf was amper droog.

Na afloop van de ceremonie vertelde iedereen wat over zichzelf, en zij liet op haar telefoon tekeningen & schilderijen zien van haar hand.

Wel na wat aandringen van ons, want zoals zoveel vrouwen denken over hun talent; “dit is toch niet zó bijzonder?”

Haar kleine beeldscherm met haar groots werk ging van hand-tot-hand en iedereen was stil van de schoonheid ervan. Wát een talent.

Ik zei tegen haar; wat zou het mooi zijn als jij iets maakt voor hier. Voor Lichtjes aan de Haven. Als herinnering aan de start.

Maanden gingen er voorbij. Uitdagende maanden. Met aanpassingen, ontwikkelingen, prachtige activiteiten, liefde, en veel meer mensen dan ik ooit had gedroomd.

En een schilderij van Marjolein bleef altijd in mijn hoofd. Tot ik hét perfecte plaatje tegenkwam en ik wist; Ja, dát is het. Dat is haar. Veel haar.

Maanden is ze ermee bezig geweest. Met penceeltjes, kwastjes en de juiste kleuren. Lijntjes, en verf.

Gisteren werd ze aan ons overhandigd. Voortaan is dit prachtig schilderij van Lichtjes aan de Haven. Ons eerste kunstwerk. En wat voor een.

Met wederom de verf amper droog, zetten we haar in het raamkozijn. Zodat iedereen die langsloopt in de corona-regen, dit moois kan bewonderen.

En ze daar in de etalage, in stilte, antwoord geeft aan mensen die vol verwondering voor ons huis blijven staan, en zich afvragen, ‘Wat doen ze hier nu eigenlijk’? Precies dit!

Lose your Mind
Find your Soul

Dank je wel Marjolein Sluijs, dat je dit in beeld en woord hebt uitgedrukt. Dank je voor jouw talent.