Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gastblog over truffelceremonie

Ik heb mijn ervaringen met een truffel-sessie op papier gezet, zodat andere mogelijk geïnteresseerden hier iets aan hebben bij hun keus om dit onder Kitty’s begeleiding wel of niet te gaan doen. Ik denk dat veel mensen hier iets aan kunnen hebben.

Voor de lezers iets meer achtergrond over mezelf.
Ben 51 jaar. HBO-opgeleid.
Over mijn lichamelijke en psychische gezondheid heb ik geen klachten. Ben best wel nuchter. Godsdienst is niet aan me besteed. Ander zweverig gedoe ook niet.  

De eerste keer dat ik truffels gebruikte was een week of 6 terug, ook bij Kitty. Ze heeft me vooraf aangegeven wat ik ongeveer kon gaan verwachten in de sessie van totaal zo’n 4 uur en zo gebeurde het in grote lijnen ook.

Het eerste halve uur voelde ik me onrustig omdat lichaam en geest reageren op de inname van truffels. Een natuurlijke reactie is ertegen vechten, ook omdat je de controle over jezelf niet wil verliezen.

Nadat ik in staat was om me niet meer te verzetten, kon ik m’n gedachten de vrije loop laten gaan en kwam de rust terug. Ik heb hele mooie dingen gezien die me inzicht hebben gegeven over wat mensen drijft; wat mij drijft; hoe het komt dat ik reageer in bepaalde situaties; hoe het komt dat andere mensen reageren in bepaalde situaties en in mijn omgeving.

En echt bizar is dat ik dingen gezien heb, die later werkelijkheid worden. Ik heb gezien dat mijn (nieuwe) huis bescherming biedt aan een ieder die hier is / wil zijn en tegen ‘de boze buitenwereld’. En toen kwam er Corona…..

Of dat voorbeeld dat het voelt alsof ik momenteel op een kruispunt sta met een richtingwijzer en kan (moet) kiezen welke kant ik nu opga en dat ze tegen Kitty uitspreek, waarna ze mij een kaart uit een grote stapel laat trekken en op die kaart staat dan het woord ‘kruispunt’ . Mindfuck is er niets bij.

De tweede keer, zeer recent, gaf weer eenzelfde patroon: het eerste half uur / drie kwartier was erg onrustig. Daarna kwam de rust en het laatste uur was echt super qua gevoel. Compleet ontspannen. Het middenstuk heb ik inzichten gehad over wat me momenteel het meeste in negatieve zin bezighoudt, namelijk de Coronacrisis en mijn werk. De conclusies die ik eruit getrokken heb, houd ik nog even lekker voor me.

O ja, Kitty’s begeleiding is echt buitengewoon. Ze weet precies de juiste muziek te draaien en daarmee ook mij te helpen met waar ik op dat moment mee bezig ben. Ze stelt af en toe een vraag of maakt een opmerking om me verder op pad te helpen.

Hoop dat meer mensen Lichtjes aan de Haven weten te vinden. Ik denk dat deze wijze van jezelf leren echt zwaar onderschat wordt in onze wereld. In die zin ben ik ook wel een ‘beetje om’ : van nuchter naar er is meer dan alleen verstand.