Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Privé Ceremonie Truffel – VOL

28 juli 2023 @ 10:00 - 17:00

€480,00

Misschien heb je de behoefte om alleen (of met een goede vriend(in) / familielid) een truffelceremonie te komen doen. Geen energieën van anderen, geen afleiding en totaal afgestemd om jou! Wat de reden ook is, het is allemaal goed. Even de focus op jezelf, zonder rekening te hoeven houden met anderen. 

Vandaag is Lichtjes aan de Haven gereserveerd voor jou en eventueel nog maximaal drie -door jou uitgekozen- deelnemers. Onze ervaring is dat het beter is om een truffelceremonie met anderen te beleven, zodat je na afloop je ervaringen kunt delen. 

De muziek en begeleiding van de ceremonie wordt afgestemd op jullie vragen, doel, ervaring en verwachtingen. Een unieke mogelijkheid, op een unieke locatie in Nederland. 

Wil je met meer personen komen dan alleen jijzelf? Een tweede, derde en vierde persoon krijgt 50% korting, en betaalt € 240,- pp. 

Dit mag op de dag zelf meegenomen worden. Vermeld bij de ‘opmerkingen’ met hoeveel mensen je komt. 

Meteen na het reserveren van je plek, krijg je een bevestigingsmail. Kijk eventueel ook in je spam. 

De privé-ceremonies worden begeleid door Floor of Kitty. Zij hebben beiden ruime ervaring in het begeleiden van ceremonies met plantmedicijnen. Ook hebben zij allebei diverse opleidingen gedaan die dit werk ondersteunen.

ERVARINGEN:
“Samen met mijn partner konden we de diepte ingaan tijdens een privé-ceremonie. We hebben een kijkje gekregen in elkaars gevoelswereld en zijn elkaar daardoor beter gaan begrijpen.”
“Mijn broer en ik hebben de beste dag van ons leven gehad. Zoveel emoties op één dag, niet normaal meer. We hebben helderheid gekregen over vraagstukken uit onze jeugd en we hebben ook ontzettend veel gelachen. Bijzonder om dit te doen met iemand die zo dichtbij staat.”
“De kracht van deze ceremonie is ongekend. Magisch en zo ontzettend dankbaar.”
“Ik wist meteen met welke vriendin ik deze ceremonie wilde gaan beleven. Hoewel we allebei onze eigen reis maakten, waren we toch verbonden. Af en toe een blik naar elkaar was genoeg. De muziek tijdens de ceremonie was mindblowing.”
“Ik heb al meerdere ceremonies beleeft bij Lichtjes aan de Haven en elke keer is het weer zo verhelderend. Het fijne aan prive-ceremonie vind ik de rust. Toch geef ik zelf inmiddels de voorkeur aan een groepsceremonie omdat we zoveel van elkaar kunnen leren, ook van onbekenden.”

Lees de complete beschrijving van de Truffelceremonie hieronder.

TRUFFELCEREMONIE

 

Het gebruik van truffels is volkomen legaal in Nederland. Uiteraard worden alleen truffels van erkende en door de overheid gecontroleerde organisaties gebruikt.
Na inname van de truffels ga je ‘op reis’ door je onderbewuste.

Het valt niet te voorspellen wat je gaat zien of ervaren. Dit is voor iedereen verschillend en elke reis is ook weer anders, hoe vaak je het ook doet. Waar je 100% op kunt vertrouwen is dat wát je gaat ervaren tijdens je droomtoestand, absoluut de bedoeling is. Je krijgt te zien wat je op dat moment in jouw leven ‘aankan’ en waar je na de sessie mee aan de slag kan. Er wordt gezegd dat één sessie meer effect heeft dan een jaar therapie en daar sluiten wij ons volmondig bij aan!

Een truffelreis is voor iedereen die zichzelf wil ontdekken. Het overgrote deel van je gedrag wordt gevormd vanuit je onderbewustzijn. Waarschijnlijk ongeveer 95 procent.
Er zit dus veel informatie in je lijf waar je je helemaal niet bewust van bent. Reacties op alles wat je meemaakt denk je onder controle te hebben. “Ik ben nou eenmaal zo”.
Dat in werkelijkheid veel van je gedrag en gevoel voortkomt vanuit ervaringen uit je opvoeding, kindertijd en vergeten gebeurtenissen, is misschien moeilijk voor te stellen.
Veel mensen krijgen tijdens een sessie met plantmedicijnen hier inzicht in. Als je bereid bent om naar het deel van jezelf te kijken dat wat minder aan de oppervlakte ligt, is een truffelsessie iets voor jou.

 • … zichzelf willen ontwikkelen.
 • … het innerlijke pad bewandelen.
 • … zichzelf beter willen leren kennen en rondlopen met vragen als “wie ben ik, wat wil ik”.
 • … klaar zijn voor een nieuwe stap in hun leven.
 • … op zoek zijn naar een grotere visie, of missie in hun leven.
 • … meer diepgang en betekenis in hun dagelijks leven willen ervaren.
 • … vaste denkpatronen willen doorbreken

Tijdens een truffelsessie kom je met een onbekend stuk van jezelf in contact.
Het ego wil dat niet. (Ego is het deel van jezelf waar je ‘ik’ tegen bent gaan zeggen. Waarvan je bent gaan geloven dat jij dat bent; door je werk, door hoe anderen naar jou kijken, door je eigen constante gedachtestroom etc.) Het ego wil jou graag beschermen tegen het onbekende, tegen pijn. Maar dit is meestal wel noodzakelijk voor het opruimen van angsten. Om angsten echt aan te gaan zullen ze eerst gezien moeten worden. Dan blijken ze allemaal veel minder eng te zijn dan dat je dacht. Controle willen houden is een illusie. Bijna alle angsten zijn ook illusies. Het houdt je weg bij kostbare inzichten. Er wordt gezegd dat een truffelsessie meer effect heeft dan 1000 uur therapie.

Veel mensen zijn tijdens een truffelreis korte tijd bang. Misschien word je al zenuwachtig bij het lezen van deze tekst. Een bad trip bestaat in onze ogen echter niet. Je krijgt precies wat je op dat moment nodig hebt. Wat wel heel belangrijk om een mindere ervaring te voorkomen, zijn de ‘set’ en ‘setting’. Je zult tijdens het hele proces begeleid worden. Je bent geen moment alleen en samen zullen we door de eventuele angst heengaan. Als je je helemaal vertrouwd voelt, zul je merken dat je kunt zakken in de angst. Plantmedicijnen brengen je in contact met je hogere zelf. Je wordt geholpen door het allerhoogste, namelijk jezelf. Je gaat je eigen thema’s zien. Eventuele angst zullen we altijd samen controleren. Het vergt moed om voor de eerste keer truffelsessie te gaan doen. Exact dezelfde moed gaat jou helpen tijdens de sessie.

Als je truffels hebt genomen, kom je in een soort droomtoestand. Mensen die ervaring hebben met plantmedicijnen, omschrijven het allemaal hetzelfde; je gaat op reis. Je ligt op een matras, onder een dekentje. Het kan ongemakkelijk worden. Dat er tranen vloeien. Dat je dingen gaat herbeleven. Altijd is weer de uitnodiging; laat maar komen. Het zijn allemaal delen die gezien willen worden, die opgeruimd willen worden. Het kan ook zijn dat je keihard gaat lachen om je eigen leven, dat je dingen ziet die je met je meedraagt zonder dat je het zelf wist, dat je je eigen kracht gaat ervaren, dat het feest wordt. Laat alles gebeuren. Je hoeft niets te doen, alleen maar te kijken. Je bent hoe-dan-ook hartstikke veilig.

Op de dag van de sessie eet je ’s ochtends alleen iets kleins. Je matras, kussen en dekentjes liggen al klaar, je hoeft dus niets mee te nemen. We zullen met elkaar je intentie van de truffelreis bespreken. Omdat een intentie voornamelijk uit je hoofd komt, hoef je je hier niet druk om te maken, tijdens de truffelsessie krijg je inzichten die je van tevoren nooit had kunnen bedenken. De truffels zullen gemiddeld een half uur na inname hun werk gaan doen. Waarschijnlijk voel je dan de behoefte om te gaan liggen en alles op je af te laten komen. Je reis begint.
Tijdens de hele sessie zal er muziek voor je zijn. Je zult merken dat muziek veel intenser binnenkomt dan anders. Ook ga je de ruimte misschien anders ervaren. Dit hoort er allemaal bij. De grootste tijd lig je met je ogen dicht. Als je ze weer opent, weet je precies waar je bent en kun je ook gewoon praten. Als je er behoefte aan hebt, zullen we dat tijdens de sessie ook doen. Je kunt ook gewoon naar het toilet.
Na ongeveer 4 uur neemt het effect van de truffels af, en nemen we nog de tijd om je ervaringen en inzichten te delen. We eten met elkaar, zodat je echt de tijd krijgt om te ‘landen’.

Juist! Truffels hebben een helende werking bij bijvoorbeeld depressies, burn-out, overspannen zijn. Als je bijvoorbeeld verdrietig aan de sessie begint, wil het niet zeggen dat je verdriet versterkt wordt. Het kan wel zijn dat je de diepere betekenis van het verdriet gaat zien of voelen. Dat je inzichten krijgt die je daarna kunt integreren in je leven. Iedereen maakt dingen in zijn leven mee die verdriet hebben veroorzaakt. Hoe je ermee om gaat heb je wel zelf in de hand. Truffels gaan je daarbij helpen. In truffels zit het bewustzijnsveranderende stof psilocybine. Dat stofje helpt om vaste denkpatronen te doorbreken.

Misschien is het een geruststelling om te weten dat als je ooit aangeschoten bent geweest van alcohol, je al een andere staat van ‘zijn’ hebt ervaren. Alcohol is echter zwaar toxisch en schadelijk voor je gezondheid. Truffels zijn niet verslavend en het is niet bekend (na reeds meer dan 60 jaar aan wetenschappelijke studies, want onderzoek naar psychedelics en psilocybine begon al in de jaren ’60!) dat ze op enige wijze schadelijk zijn voor onze gezondheid. Sterker nog: het is wetenschappelijk bewezen dat truffels tot de minst verslavende middelen zijn, in vergelijking met bijvoorbeeld alcohol en andere middelen.
Truffels zijn dan ook legaal in Nederland.

Je kunt niet meedoen aan een truffelsessie wanneer je:
– zwanger bent of borstvoeding geeft;
– medicatie gebruikt die niet samen gaat met truffels, zoals antidepressiva;
– nu of in het verleden te maken hebt gehad met psychoses, schizofrenie of borderline of wanneer er een indicatie is dat je hier aanleg voor hebt;
– allergisch bent voor schimmels.
Tijdens of voorafgaand aan sessie mag je geen gebruik maken van verdovende middelen waaronder ook alcohol.

Een truffelsessie bij Lichtjes aan de Haven heeft niets met een drugsparty te maken. Truffels kúnnen worden gezien als drugs, tijdens onze sessie zetten we ze in als medicijn. Medicijn niet in de zin van geneesmiddel – het gaat niet om de genezing van ziekte. Medicijn bedoelen we hier in spirituele zin. De intentie en de setting maken het verschil.
Truffels zijn drugs wanneer je ze gebruikt om te feesten, om de realiteit van je leven tijdelijk te ontvluchten. Om even te vergeten. Wanneer je truffels neemt in een ceremoniële setting met het oog op spirituele heling en groei, ervaar je een compleet andere werking.

– Ongeveer na vijf uur sluiten we de sessie af. We eten nog wat met elkaar zodat je weer helemaal zult landen. Je mag pas weer deelnemen aan het verkeer als je helemaal helder bent. Beslist niet eerder. Je zult dus met het openbaar vervoer terug moeten reizen, je op laten halen óf nog een paar uur moeten vertoeven in Schoonhoven. Lichtjes aan de Haven bevindt zich in het prachtige historische centrum, met leuke eettentjes en cafétjes in de straat. Daar gaan we nog even met elkaar zitten om een broodje te eten of koffie te drinken. Dit is inclusief. Ga daarna pas rijden als je je weer helemaal helder voelt! 

– Probeer de dag na de sessie zoveel mogelijk vrij te houden voor jezelf. Of in ieder geval niet helemaal vol te plannen met belangrijke afspraken.

– Je echte reis begint eigenlijk pas ná de sessie, wanneer je de inzichten die je hebt gekregen tegen gaat komen in ‘real life’. Heb je er hulp bij nodig; er zijn zoveel activiteiten in Lichtjes aan de Haven, dat er ongetwijfeld iets bij je past. Jezelf omringen met mensen die ook bezig zijn met hun bewustzijnsontwikkeling is sterk aan te raden. Maar wees gerust; die ga je vanzelf meer tegenkomen.

Een privéceremonie is voor twee personen.

Inclusief:

 • Reinigingsritueel (smudge)
 • Meditatie
 • Truffelceremonie
 • Persoonlijke begeleiding
 • Muziek op jou/jullie afgestemd
 • Na afloop: lichte maaltijd
 • 21% BTW. (Aftrekbaar voor ondernemers)

Ben je geen ondernemer en vormen de kosten een uitdaging voor je? Neem gerust contact met me op zodat we samen kunnen kijken hoe we dit oplossen. 

Kitty de Laet

info@lichtjesaandehaven.nl

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
28 juli 2023
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€480,00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Kitty de Laet
E-mail
info@lichtjesaandehaven.nl