Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hartenkindjes – women only

29 oktober 2023 @ 13:30 - 17:00

€89,00
Over deze dag

“Jullie noemen ons ongeboren kindjes. Maar klopt dat eigenlijk wel? Misschien zijn wij wel ergens geboren. Wij zijn geboren in jullie hart. Dichtbij. Warm, veilig en voor altijd. Wij willen net als iedereen gezien worden. We zijn in het licht, en toch is het vaak zwaar als er aan ons gedacht wordt. We brachten liefde. En tegelijk verdriet en gemis. Misschien is de tijd gekomen om ons te herinneren. En ons de plaats te geven die we verdienen. Dicht bij jou; in je hart.”

 

Het verlies van een zwangerschap overkomt vele vrouwen. Dit kan zijn door een niet-doorgaande zwangerschap (miskraam) of omdat er gekozen wordt voor het afbreken van een zwangerschap. Van alle zwangerschappen eindigt 15% in een miskraam. Dit zijn alleen de al vastgestelde zwangerschappen. Het aantal ligt vele malen hoger. Het raakt dus vele vrouwen en hun omgeving.

Een afgebroken zwangerschap is vaak niet iets waar gemakkelijk over gepraat wordt. En toch voel je het wel. Het blijft, soms onbewust, een lege plek.

Tijdens onze andere ceremonies en retraites hebben we gemerkt dat veel vrouwen hierover onverwerkte gevoelens met zich meedragen. Vaak omdat je weer snel doorgaat met ‘het leven’. Ook omdat we niet gewend zijn erover te praten, maar het wel blijven voelen. Wellicht kwamen er nog nieuw zwangerschappen of kinderen die geboren mochten worden. Maar ergens bleef dat ene gevoel daar. De gedachte aan het kindje dat er niet mocht zijn. En toch ook weer wel; hij of zij leeft in je hart.

Wij willen jou en je hartenkindje in het licht zetten. Met een ceremonie. Tijdens deze ceremonie eren we ook het vrouw zijn. Het feit dat je het kindje lang of kort hebt mogen dragen in je buik. We staan stil bij het familiesysteem van jou en het kindje en het verdriet dat op sommige momenten nog aanwezig is.

Voor wie is deze dag:

Voor vrouwen die een niet-doorgaande zwangerschap hebben meegemaakt. Het maakt niet uit of dit kort of heel lang geleden is. Ook je leeftijd is niet van belang.

Bij Lichtjes aan de Haven is iedereen welkom. Met nadruk willen we zeggen dat je geen ervaring hoeft te hebben met mediteren, ceremonies of rituelen. Iedereen kan altijd op haar eigen wijze meedoen. Het samenzijn met een groepje vrouwen dat elkaar steunt is zo ontzettend fijn. Je bent meer dan welkom! We gaan praten, maar nog meer voelen, zodat je eventuele verdriet verwerkt kan worden en je lichter naar huis gaat.

Wat gaan we doen?

Laat je vooral verrassen! Je hoeft niets te kunnen, komt zoals je bent. We steken kaarsjes aan voor jou en alle hartenkindjes. Je wordt begeleid in een meditatie, je kunt ontspannen en, als je wilt, iets vertellen over jouw niet-doorgaande zwangerschap. Niets is verplicht, we gaan vooral voelen wat je zelf nodig hebt om contact te maken met het leven dat ooit in jou groeide. 

De groep wordt begeleid door Lydia en Kitty. Kitty heeft ruime ervaring in het begeleiden van ceremonies. Lydia weet veel over de verschillende fases van rouw en is daarnaast ervaringsdeskundige.

Deze dag is inclusief:

  • Thee en lekkers
  • Meditaties
  • Deelronde
  • Twee professionele begeleiders
  • 21% BTW. (Aftrekbaar voor ondernemers; coaching)

 

De prijs is voor nu nog € 89,- Dit tarief gaat omhoog, maar wordt tijdelijk laag gehouden, omdat dit een nieuwe activiteit is van Lichtjes aan de Haven. 

 

Na aanmelding krijg je altijd een mailtje met extra informatie, bijvoorbeeld over wat je mee mag nemen, kledingadvies etc. Als je geen mailtje hebt ontvangen, kijk dan even in je spamfilter.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
29 oktober 2023
Tijd:
13:30 - 17:00
Kosten:
€89,00
Evenement Categorie:

Organisator

Kitty de Laet
E-mail
info@lichtjesaandehaven.nl